Zapisz się do naszego Newslettera i otrzymaj darmowy E-Book

CO ZNAJDZIESZ

Wyciskarka wolnoobrotowa Muke Mu2G przeznaczona jest do przyrządzania soków z praktycznie każdego gatunku owoców i warzyw, nawet tych uważanych za trudne - twardych korzeni, małych jagód, owijającej się trawy, liści i ziół. Tłoczy je zarówno z miękkich jak i twardych produktów oraz mrożonych czy gotowanych. Pozwala przygotować przepyszne soki jedno- i wieloskładnikowe.

Dzięki dwóm rodzajom sit mogą mieć one formę klarownych napojów oraz gęstych smoothie. Do ich przyrządzenia można wykorzystać także produkty mleczne takie jak jogurt czy maślanka, aby powstały jeszcze bardziej odżywcze shaki i koktajle.

Jednak tłoczenie napojów to nie jedyne przeznaczenie wyciskarki wolnoobrotowej. Siłę miażdżenia i mielenia można wykorzystać także do produkcji: sosów, dżemów, lodów, sorbetów, kremów, babyfoodów (kleików dla dzieci), mlek roślinnych czy masła. Muke Mu2G można wykorzystać także przy innych potrawach: przecierach, kotlecikach wegańskich, pastach do smarowania pieczywa, plackach warzywnych czy deserach takich jak musy, galaretki czy kisiele. W kuchennych inspiracjach wykorzystujemy nie tylko sok, ale także pulpę oddzielaną podczas pracy urządzenia na sicie z małymi otworami.

Pasta do chleba z avocado i suszonych pomidorów

Pasta jest świetną alternatywą dla serków topionych, którymi smarujemy pieczywo. Bardzo łatwo przyrządzimy ją na pełnym sicie.

Czego potrzebujemy:
  • 2 dojrzałe owoce avocado
  • 15 suszonych pomidorów z zalewy
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
Receptura:
  • 1. Pomidory odsączamy z zalewy i płuczemy pod bieżącą wodą
  • 2. Wszystkie składniki przepuszczamy przez pełne sito wyciskarki, a następnie doprawiamy do smaku przyprawami
  • 3. Aby smaki i aromaty się wymieszały pastę należy włożyć na 2 godziny do lodówki

JAK OTRZYMAĆ E-BOOK?

Aby otrzymać nasz E-Book wystarczy zapisać się do naszego newslettera.
  1. Wpisz w poniższe pola swój adres e-mail, oraz imię,
  2. Po naciśnięciu przycisku "zapisz" wyświetli się strona na której znajdziesz link do pobrania publikacji.

Zapisz się do newslettera:

Nasza strona korzysta z plików cookie w celu lepszej obsługi naszych klientów zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel